IMIS | Lifewatch regional portal

You are here

IMIS

[ report an error in this record ]basket (1): add | show Print this page

one publication added to basket [103629]
Visdieven in problemen: de resultaten van veld- en experimenteel onderzoek van de kolonie visdieven (Sterna hirundo ) bij Terneuzen, 1994-1999
Bouma, S.; Holland, A.; Vethaak, D. (1999). Visdieven in problemen: de resultaten van veld- en experimenteel onderzoek van de kolonie visdieven (Sterna hirundo ) bij Terneuzen, 1994-1999. Rapport RIKZ = Report RIKZ, 99.037. RIKZ: Middelburg. 39 pp.
Part of: Rapport RIKZ = Report RIKZ. Rijksinstituut voor Kust en Zee (RIKZ): s-Gravenhage. ISSN 0927-3980, more

Available in  Authors 

Keywords
  Breeding success
  Fauna > Aquatic organisms > Aquatic animals > Aquatic birds
  Research > Experimental research
  Sterna hirundo Linnaeus, 1758 [WoRMS]
  ANE, Netherlands, Westerschelde, Terneuzen [Marine Regions]
  Marine/Coastal; Brackish water

Authors  Top 

Abstract
  Dit rapport geeft een overzicht van verschillende onderzoeken die uitgevoerd zijn in de periode van 1994 tot en met 1999 naar de oorzaak voor het slechte broedsucces van visdieven ( Sterna hirundo ) in de kolonie op het sluizencomplex bij Terneuzen. Van 1979 tot 1994 vertoonde het aantal broedparen in deze kolonie een toenemende trend en het broedsucces was goed. In de daarop volgende jaren werd echter een aantal zorgwekkende ziekteverschijnselen waargenomen en was het broedsucces herhaaldelijk nihil tot slecht. Deze verschijnselen werden niet waargenomen in de overige kolonies in het Westerscheldegebied. Bij de aanpak van deze onderzoeken is uitgegaan van de mogelijkheid dat milieuverontreinigende stoffen verantwoordelijk zijn voor het slechte broedsucces.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors